tisdag 30 mars 2010

Passo Giovo!Så här ser första etappen av Giro Dello Dolomiti ut 2010! Rivstart med en 19,4 km långt och 1411 höjdmeters backtempo! Det anses vara en ganska tuff start på grund av längd och höjd, vägen går först igenom granskog upp till Velturno, som ligger 851 möh, då har gjort de nio första kilometerna och en genomsnittlig lutning på 6,5%.

Velturno är bland annat känt för sin Tröggelen, en höstfest där man äter de lokalt producerade läckerheter som varmrostade kastanjer, munkar, kornsoppa med mera som sköljs ner med nyproducerat sött vitt vin!

Efter att vi cyklat igenom Velturno fortsätter turen genom betesmarker i bergstrakten, de efterföljande 11 km upp till målet är lutningen ca 7,6%. Beläggningen av vägen anses vara av god kvalité.

Fast själv oroar jag mej mer för utförskörningen! :D2 kommentarer:

  1. Fan vad jag längtar.Ska bli kul att ta Jaufenpass från detta håll

    SvaraRadera
  2. Göran Sporre31 mars 2010 21:47

    Varför finns det inte såna backar i Stockholmsområdet? Orättvist är vad det är!

    Testade dock en kul backe på Mallis för några veckor sedan som jag tycker du ska testa. Om du kör som man gör om man ska till Valldemossa, men drar inte upp dit utan svänger vänster+höger och åker upp till Esporles, tar vänster och åker mot Palma i ca 6km. Vid ett trafikljus tar man sedan höger mot Puigpunyent så kommer man efter kanske 3-4km till en liten väg som tar av åt höger och omedelbart korsar ett vattendrag på en bro. Den backen leder upp mot Es Verger och har en riktigt härlig lutning. Bra träning inför Gardeccia. ;-) Övre delen är dock rätt dålig beläggning så man får vara försiktig utför. Vi körde ner till Esporles och sedan Valldemossa-Deia-Sóller-Bunyola på tillbakavägen vilket gav runt 18 mil.

    SvaraRadera