måndag 22 oktober 2012

Hur kommer det se ut nästa år?!

Jahaja, så var allas vår charmknutte som blev vardagshjälte och riktigt stor Kung som överlevde cancer, som imponerade stort i backarna, vann  TdF sju gånger, startade en enorm våg av gula band som alla hade runt handlederna, till förmån för cancerforskningen,  fälld på livstid... som FUSKARE..

Nu hoppas jag att alla andra fuskare, som vittnat mot/med herr Armstark också fälls, för jag har då ingen lust alls att se dom till våren eller nästa vår. Har man deltagit i den här härvan så ska man inte finnas med på cykelscenen något mer framöver. INGA FÖRMILDRANDE OMSTÄNDIGHETER GÄLLER.. tycker jag..

Tycker inte heller det ska vara okej att "anställa" en fuskare. Om alla tar ansvar kanske kanske man kan lösa det här problemet.

Herr Armstark skrev boken "It´s not about the bike".. vilket är ett citat jag ofta ofta använt.. och nu får man det skrivet på näsan, tack för den Herr Armstark...   my ass.. Nu lämnar vi det här tragiska bakom oss och kikar framåt!

Men hur kommer det då se ut i nästa års Giro eller Tour?? Finns det några cyklister som är rena kvar? Eller kan det vara så att det öppnar upp möjligheter för en annan, som för länge sen passerade bäst-före-datum? Själv började jag ju cykla vid den ålder när de här herrarna lägger ner sin cykelkarriär frivilligt.. Eller vad vet jag egentligen, det kanske inte var så frivilligt, det kanske började växa bröst på killarna så de inte hade nåt val :(

Jag och min kompis Robban har filosoferat kring detta och kommit fram till följande:

 • Vi kommer få det svårt att hänga med, 
 • man måste skriva om den där regeln om maxtid, 
 • kanske klarar vi vinnartid +90%, knappt det i vissa backar! (Stellvio bör EJ ingå när vi ska delta t ex)
 • Vi är lite oroliga över att vi ens skulle klara prologen. För hur fort man än kör är det långt upp till de bästa, fast.. de.. är.. ju.. kanske...fuskare..
Alltså löser vi detta genom att vittna, om vi vittnar mot alla så lär det ju bara bli vi kvar??! eller??! Hur det än ligger till så fick Robban mej att skratta åt eländet!5 kommentarer:

 1. Elände var ordet. Man skäms för att vara cyklist :( Och jag håller med dig - livstid för hela rasket!

  SvaraRadera
 2. Tolkar det hela som att du inte tror jag har en chans heller på prologen Åsa ;-)
  Vilken iofs inte är ett elände.. bara ett ärligt konstaterande :D

  SvaraRadera
 3. Elände för cykling som proffs sport - och förmodligen långt ner i amatörcykling med. Jag är inte förvånad över namnen på de som har erkänt, men jag är förvånat att man kan fälla någon bara på vad andra har sagt han gjorde (och det mot löfte om immunitet - hoppas verkligen alla deras vinster suddas bort med!)Och om man ta bort hans namn från alla böcker - vem står då som vinnare - nån annan fuskare? Nej - enligt mig hade det varit bättre att dra ett streck när man började med den sk biologiska passet - allt innan var lite suspekt, allt efteråt mindre suspekt. Att jaga nån på detta viset och kalla den för rättvisa känns inte bra.
  /Liz

  SvaraRadera
 4. En bild på hur det ser ut.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=179&artikel=5307611
  Vem ska ha guldet ?

  SvaraRadera
 5. Vi är helt överens Liz. Häxjakt är inget någon vinner på, och här verkar det som andra slinker igenom pga erkännande. Märklig sits.

  Det blir nog en till blogg om just den där bilden...

  SvaraRadera