fredag 2 juli 2010

Värmeslag??


Har tillbringat en dag uppe i Ljusdal för att kika på när Tempot går för alla klasser!

Kanonväder och trevliga människor gjorde dagen till en riktig höjdpunkt!

Men.. Jag undrar om Kommisarierna fick värmeslag när man helt plötsligt under H40 starten börjar kräva att man S K A använda handskar. Folk sprang i cykelskor med andan i halsen för att hämta handskar, om man nu hade några med sig.

Det till och med blev så att en herre från Eskilstuna CK NEKADES att starta för han inte hade handskar.. Snacka om att bli snuvad, nekas start för man inte hade handskar.. Har ni hört talas om något sånt förut? Först har han pröjsat för starten, kört typ 33 mil enkel resa och får inte starta för han har inte handskar!!??

Hade gällt hjälm hade jag inte sagt något..

Flera sa att "handskregeln" finns enbart för MTB... Dom körde tempo.. på tempohojar (de flesta), jag vet inte hur det ligger till, men man kan ju inte helt plötsligt när typ halva startfältet kört sitt lopp komma med en sån här grej!

Ljusdals CK är oskyldiga men lär få sig en känga av bara farten. Vi pratade med tävlingsledaren Bengt-Erik efteråt och han stod som ett frågetecken och gick bort med bestämda steg för att kolla upp saken. Jag vet inte hur det gick, men bra är det ju inte!

Annars.. En toppendag i vackra Järvsö!
Marcus Juneholt tog Silver i H30!
GRATTIS!!

4 kommentarer:

 1. Värmeslag eller hjärnblödning?
  Jag antar att det var en av kommisarierna som självväldigt körde handskracet och inte ngn från ljusdals CK.
  Min kompis som inte fick starta hade väl kanske inte ngn egentlig chans till ngn framskjuten placering (lika illa ändå!)- men tänk dej dom som mitt i startförberedelserna måste kuta iväg å leta/låna handskar det kan ju faktiskt påverka utgången av loppet sedan. Jag hoppas SCF (även känt som kalle anka förbundet) ser till att återbetala hans startavgift (minst) jag tänker inte ge dom en lugn stund annars... /Stenbrink

  SvaraRadera
 2. Hjärnblödning eller värmeslag, bägge sakerna är ändå för milda, jiizzz säger jag bara. Stäng av idioten! Ta av honom all rätt att fortsätta som kommissarie och ge killarna (tjejern) som inte fick starta en offentlig ursäkt samt pengarna tillbaka. Det är det minsta de kan göra.

  Fritz / Cykelbloggar

  SvaraRadera
 3. Jag tittade igenom SCF lista för kommisarieuppdrag under året på landsväg.
  (http://iof1.idrottonline.se/ImageVault/Images/id_1315/scope_0/ImageVaultHandler.aspx)
  Ingen av de tre kommisarier som översåg VSM hade något annat uppdrag under hela året... Det kanske är bottenskrapet?? //Stenbrink

  SvaraRadera
 4. Ingen officell kommentar från ljusdal ck eller det där ljushuvudet till kommis?

  SvaraRadera