söndag 16 juni 2013

Vätternorganisationen ROCKAR!

Så där ja, så var 2013 års runda över. Men jag höll på att ge upp i Jönköping, tror vinden bokstavligen slet ut all kraft och energi ur kroppen och var HELT slut när jag kom ner dit fyra timmar efter start. Hade det inte varit för Robban hade jag brutit. Frågade till och med när bussjäveln gick tillbaka till Motala och svaret var 25 minuter.

Robban fick mej att dricka lite kaffe, åt en bulle och så.. jajajagkörvälvidaredåförfaan. Ungefär så!

Sen plockade vi upp Jörgen på vägen och vi följdes åt nästan ända in i mål. Flera stopp i depåer som jag inte besökt på 11 år. Kul och annorlunda runda! Sa flera gånger att det inte blir några fler VR för min del, nu har det snart gått ett dygn och tja.. kanske.. får se!
Stort tack till både Jörgen och Robban för denna runda!

Nu har jag kört min åttonde runda och jag tycker jag har all rätt i världen att säga vad jag tycker om VR. Det här är mitt inlägg i debatten
Nummer ett.. 30 mil är långt.. kan man inte göra en genväg? När man kommer till Gränna, får man ro över till Visingsö och därefter simma?! Skämt och sido! Men det finns inte ett enda år jag inte önskat att det vore kortare :D

När man gör en sån här runda där man lägger tidshetsen åt sidan och går in i depåerna så kan jag bara konstatera ett antal saker. Vätternrundans organisation ROCKAR FETT!

Hur enkelt är det att förse alla depåer med tonvis med bullar, saltgurka, dryck, erbjuda massage, sjukvård och bussar till de som bryter? Måste vara ganska komplex planering för att få till allt. Jag är glad att jag slipper mötas av, det är slut... för det är det inte, de bara lassar upp mer bananer, mer gurka, mer kaffe! Undra just hur många som är involverade under rundan för att få allt att flyta? Måste vara flera tusen ju?!?

Bra och pigg service i depåer, det finns en glimt i ögat och humor hos personalen, tänker då på sjukvårdarna i Jönköping, blev en hel del glada garv där. Funktionären som försökte fylla på vatten när vi är massor av folk som trängs och vill ha just vatten (fanns mer vid sidan om men det såg vi inte!) han hade humor och fick flera av oss att skratta eller åtminstone dra på mungiporna. Behövs när vi är inne i den mest kritiska delen av rundan... slutet...

Fick höra att de som kör motorcyklarna när snabbgrupperna kör gör ett fantastiskt bra jobb och försöker underlätta klungan som snabbt cyklar fram i trafiken.

Och apropå trafiken, stor ELOGE till VR organisationen för de bilfria sträckorna! Kanonbra jobbat! Hörde man pratar om att försöka få västra sidan bilfri till 2015. Jag gillar den ambitionen. Sen förstår till och mej jag att det kräver en hel del resurser både i energi, administration och pengar för att få till detta. Det är ju inte helt enkelt att ha med fyra länsstyrelser att göra, kanske lika många eller fler polisdistrikt, och alla andra myndigheter som är involverade för att få till en sån här grej.. och alla boenden som måste få ha tillgång till sina hus (= vägen till och från, där vi då cyklar). Bra jobbat VR!

Tack för 2013, vi syns säkert under 2014 på ena eller andra sättet!


2 kommentarer:

  1. Instämmer till 100%. Kunde ha skrivit inlägget själv. I mitt fall ropade de ut i Jönköping att:
    -Nu har ni TUR det går en buss tbx till Motala om en kvart.
    Brorsan fick hålla i mig!!!!

    SvaraRadera
  2. Ni tänker fel! Man skall göra precis som bussmänniskorna säger. Tillbaks till Motala och sedan på cykeln igen till Jönköping. Cykla i medvind? Då kan man ju lika gärna ligga hemma i soffan.

    SvaraRadera