onsdag 20 maj 2015

Lyrisk!

Det blev en fin tur på cykel till Norge.
Att cykla i Norge på 17e maj är något jag starkt rekomenderar, vi var så gott som ensamma på vägarna. Och det här med att fira, ja det kan dom verkligen göra. Att vara i flaggbranchen bör vara en god affär :D

De två första dagarna avvekade vi 40 mil och vi var då inne i Norge. Det finns mycket skog och backar i Värmland. Ett tag åkte vi på en nedlagd järnvägsbank som man asfalterat, mil efter mil med superplatt körning. Perfekt för våra trötta ben.

Dag tre kom vi 55 kilometer sen skulle vi åka färga från Moss till Horten. Då kom regnet. Jag gnetade på i tre mil till innan jag erbjöd mig att fixa vindrutetorkarna på bilen i stället. Bra mycket varmare där. Killarna höll ut några mil till men alltså, det ska ju vara roligt att cykla, och det är det inte när det är 5 grader och regn.

Dag fyra, den absolut bästa och finaste dagen. Vi körde längst kusten och det var ganska kuperat. Fick nytt hastighetsrekord på 73,5 km/h! Vi åt lunch på en servering nere vid havet i Tvedestrand. Fantastiskt vackert.

Vi fortsatte till Grimsta som är ett jättemysigt ställe med fina gränder och hus! Det var fullt med folk på torget när vi kom fram till vårt hotell, det hölls tal och olika grupper hade uppvisning,  är det något man kan i Norge så är det att fira sin nationaldag. Vi har en hel del kvar att lära där!

15 mil avverkades denna dag och det blev en hel del höjdmeter.

Sista dagen rullade vi in till HK i Lillesand, man tog oss på en rundtur i det vackra samhället och sen fick vi åka till kontoret. Där hade man ställt upp en målbåge och alla stod med flaggor och tog emot oss, och trots 65 mil i benen skulle det spurtas! :D Stort tack för det fina mottagandet!

Den här cykelresan kommer långt upp på bästacyklinglistan!
Kan lätt tänka mig att göra om det. Fint väder, bra sällskap och vacker cykling är medicin för själen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar